Slik velger du tittel, beskrivelse og bilde selv:

Du lager sikkert ofte Facebook-innlegg med lenke til en side på nettstedet ditt. Da har du sikkert lagt merke til at du ikke lenger kan redigere lenke, bilde og tekst i innlegget på samme måte som før.

Dette er en rask og enkel løsning på problemet.

Hvorfor gjør Facebook det vanskelig for meg?
Endringen er et resultat av Facebook sin kamp mot deling av «falske nyheter». Facebook-brukere har delt nyheter til legitime nyhetsartikler og endret overskriften, brødteksten og bildet for å vri saken over til sin egen agenda. Nå har Facebook tatt grep. Og de grepene rammer altså alle.

Slik løser du problemet:
Facebook har alltid autogenerert innhold fra nettsiden du linker til i Facebook-innlegget. Så, selv om du tidligere har kunnet redigere innholdet som blir dratt ut, har sikkert mange erfaring med å Facebook-optimalisere nettsiden sin slik at riktig innhold blir dratt ut.

Det finnes flere måter å gjøre dette riktig på. Vi velger å dele den metoden vi oftest bruker for våre kunder – hvorav de fleste har Wordpress-nettsted:

Denne utvidelsen lar deg søkemotoroptimalisere en side på nettstedet ditt enkelt – og den har også innebygd funksjonalitet for å bestemme hva slags tekst og bilder Facebook henter ut.

2. Etter at du har lastet ned og installert Yoast får du opp en egen Yoast-modul på hver underside av nettstedet ditt. Den ser slik ut:

3. Trykk på dele-symbolet:

4. Inne i neste modul gjør Yoast det enkelt for deg å selv velge hvilken tekst og hvilke bilder du ønsker at Facebook skal trekke ut fra siden din:

Om du ikke har Wordpress eller trenger hjelp til å laste ned/installere Yoast – eller vil at vi skal ta oss av hele publiseringen – ta kontakt:

    Har du spørsmål angående blogginnlegget vårt eller ønsker å ta kontakt med oss? Send oss en forespørsel: